Så här går det till

Äpplena tvättas, krossas, pressas, pastöriseras och tappas på bag-in-box. Hela processen tar 1 – 3 timmar beroende på mängden äpplen. Den tid du bokar är INTE samma som den tid det tar tills musten är klar. Bokning för t.ex. 35 kg ger en tid på 30 minuter men att få färdig must på BiB behöver vi mellan 1,5 och 3 timmar.

Vill du inte pastörisera så tappar vi gärna upp på dunk eller flaska som du har med dig. Men vi rekommenderar pastöriserad must. Den håller minst ett år i bag-in-box och är snällare mot magen.

Opastöriserad must håller bara några dagar. Men den går bra att frysa och då håller den minst ett år. Vi har inte dunkar och flaskor till försäljning.

När du bokar din starttid vill vi veta hur mycket äpplen du tänker musta. 35 kg äpplen ger 15 – 20 liter must. 

Klart som äppelmust? Ring annars! (0708-262110)